FORUM O KONIACH MAŁOPOLSKICH
Kwiecień 16, 2025, 00:20:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZT wy³¹cznie w BiaÂłym Borze  (Przeczytany 11289 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
amazonka80
UÂżytkownik

« : Lipiec 20, 2011, 22:34:00 »

Sensacja z ostatniej chwili. ZarzÂąd PZHK przegÂłosowaÂł propozycje dzierÂżawy BiaÂłego Boru by tam i tylko tam odbywaÂły siĂŞ ZakÂłady Treningowe.
WiĂŞc teraz i klacze i ogiery majÂą byĂŚ wywoÂżone do BB. Co o tym myÂślicie?
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2011, 06:07:22 »

Ja siĂŞ do BB z koĂąmi nie wybieram, zbyt daleko, a opinia "rzeÂźni" teÂż jakoÂś nie pomaga. W centrum PL byÂł i ÂŁÂąck i BogusÂławice. Nie rozumiem takiej decyzji, tzn. domyÂślam siĂŞ jej przyczyn, ale logiki w tym nie widzĂŞ.
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2011, 06:27:54 »

hodowcy zbojkotuja, w dupach sie pzhk poprzewracalo
Byly Boguslawice,Wloclawek,Dorochow...
skoro hodowcy przenosili klacze i nie chcieli dawac do BB z jakiegos powodu to o czyms to znaczy...
zenada to cale pzhk
w trakenach nie ma tego problemu, ale to myslacy zwiazek dla hodowcow a nie dla pracownikow...
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2011, 09:33:21 »

Nie zbojkotujÂą, bo PZHK myÂśli i zawczasu wprowadziÂł obowiÂązkowoœÌ prĂłb dzielnoÂści. OczywiÂście moÂże byĂŚ to prĂłba polowa, ale taka rĂłwnieÂż musi siĂŞ odbyĂŚ pod egidÂą PZHK. W sytuacji niewielkiej frekwencji w BB PZHK nie bĂŞdzie robiĂŚ prĂłb polowych i hodowcy sami bĂŞdÂą siĂŞ prosiĂŚ, a nie bojkotowaĂŚ. PZHK dba o swoje stoÂłki i nie bĂŞdzie piÂłowaĂŚ ga³êzi, na ktĂłrej siedzi. Sam siĂŞ zastanawiam, czy siĂŞ do zwiÂązku trakeĂąskiego nie przepisaĂŚ. Wierzcie dalej w PZHK, inspektorĂłw, licencje, "selekcjĂŞ", etc.  Chichot
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #4 : Lipiec 21, 2011, 10:45:02 »

podziĂŞkujcie min. prezesowi z ÂŁodzi bo to min. on zmieniÂł swojÂą decyzje z dnia na dzieĂą i zagÂłosowaÂł za
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 21, 2011, 14:53:51 »

Myœlê, ¿e trzeba napisaÌ petycje i zebraÌ podpisy! Myœlê, ¿e wiêkszoœÌ hodowców którzy oddaj¹ i s¹ z centralnej i po³udniowej Polski podpisze. A ja jutro bêdê rozmawia³a z naszym Prezesem. Ale chyba nie tylko on g³osowa³, musia³a byÌ jakaœ wiêkszoœÌ!
boswell
UÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Lipiec 21, 2011, 15:31:57 »

Ale czy fakt prywatyzacji BogusÂławic za grosze nie wiaÂże sie z tym jakoÂś? Nie wiem-pytam tylko-bo to nie pzhk wywaliÂł je do prywatyzacji, moÂże nowy wÂłasciciel nie miaÂł ochoty prowadzic tam ZT??Ktos wie?
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #7 : Lipiec 21, 2011, 15:45:47 »

boswell ale to nie tylko skresla Boguslawice
skresla tez Racot (akurat bez zalu...bo o poziomie ZT bylo w KP) Wloclawek,Dorochow...
z polowkami nie ma problemu,zglaszalo sie chec zrobienia czegos takiego,podawalo miejsce zbieralo chetnych i wsio-akurat bylam przez moment na biezaco z info od KJ Zbyszko, ale przez  male zainteresowanie ozhk odpuscilam i grupa trakenskich  klaczy (i wlkp z prawem wpisu do trak) jedziemy na polowke
jasiek pamietaj, ze juz na ta chwile bardzo duzo spkow przenioslo sie m.in. do zwiazku old i paru innych zagranicznych, spora czesc czystych wlkp (pod warunkiem odpowiedniego rodowodu) moze sie wypiac na pzhk i zdawac  proby trakenskie (stacjonarki i polowki) problem wydaje sie byc jedynie dla mlp-szczerze to nie bardzo wiem gdzie mozna szukac alternatywy
duke mozesz napisac wiecej szczegolow?
ja generalnie z tym zwiazkiem za duzo wspolnego nie mam-na szczescie, ale jak juz musze to non stop jest jakis problem a to z kontaktem a to z informacja.
jasiek
UÂżytkownik

« Odpowiedz #8 : Lipiec 21, 2011, 16:19:02 »

problem wydaje sie byc jedynie dla mlp-szczerze to nie bardzo wiem gdzie mozna szukac alternatywy

Na razie próby dla m³p. nie bêd¹ obowi¹zkowe. Jeœli klacze maj¹ odpowiednio g³êbokie rodowody (chyba siedem pokoleù), to te¿ mo¿na je wpisaÌ do ksiêgi trakeùskiej. Procentowo i iloœciowo bêdzie to wbrew pozorom wiêcej ni¿ w ksiêdze wlkp, gdzie jest bardzo du¿o krwi han/old.

Z drugiej strony ktoœ (np. Bogus³awice) mo¿e przecie¿ zorganizowaÌ trening stacjonarny przed prób¹ "polow¹", ró¿nica polegaÌ bêdzie jedynie na braku dofinansowania z min. rolnictwa.
duke
UÂżytkownik

« Odpowiedz #9 : Lipiec 21, 2011, 16:42:31 »

krakĂłw,rzeszĂłw, katowice teÂż byÂły za
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #10 : Lipiec 21, 2011, 22:13:15 »

Z tego co wiem BogusÂławice nadal sÂą zainteresowane ZT dla klaczy
ar...?
UÂżytkownik

« Odpowiedz #11 : Lipiec 22, 2011, 08:56:59 »

Drapik
BÂłagam - DoruchĂłw, a nie DorĂłchĂłw.

Jak to jest z próbami polowymi ? Mo¿e tak jak francuzi, warto by³oby iœÌ w tê stronê ?
Drapik
UÂżytkownik

« Odpowiedz #12 : Lipiec 22, 2011, 10:38:36 »

ar ja bylam przekonana ze Dorochow przez o jak Olga:)
w traczkach proba dzielnosci juz jest obowiazkowa przy  czym zwiazek uznaje zarowno te pzhk jak i nasze rasowe, my wybralismy polowa, bo z pzhk nie chce miec nic wspolnego-szczegolnie z lodzkim.

z klaczami w sumie problemu nie ma, natomiast z ogierami- nie sadze by wszystkie ogiery zwiazek trakenski widzial u siebie w rasie
powiem szczerze, ze po rozmowach z hodowca,ktory co roku oddawal do BB klacz i ogiery od kilku lat i potem oddal do Boguslawic nigdy  bym nie oddala konia do tamtego zakladu (BB)

jaÂśko
UÂżytkownik

« Odpowiedz #13 : Lipiec 22, 2011, 20:26:45 »

widzĂŞ Âże mamy prawie pozamiatane.
amazonka80
UÂżytkownik

« Odpowiedz #14 : Lipiec 22, 2011, 21:55:19 »

RozmawiaÂłam z Prezesem ÂŁĂłdzkiego OZHK. PodobnieÂż jest tylko 20 % szansy wydzierÂżawienia SO BiaÂły BĂłr

ZapewniÂł teÂż, Âże jeÂśli nawet PZHK wydzierÂżawi BB. To nadal bĂŞdÂą mogÂły odbywaĂŚ siĂŞ ZT w BogusÂławicach i innych miejscach!
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: